Home » Alle diëten » 17 Dagen Dieet

17 Dagen Dieet

Afvallen, het lijkt eenvoudig; Minder suiker, meer groenten en fruit en het gaat vanzelf. In de praktijk blijkt afvallen niet Het 17 dagen dieetvoor iedereen zo eenvoudig. Voor dit probleem biedt het 17 dagen dieet van Huisarts Mike Moreno een oplossing. Het dieet is afwisselend en sluit geen voedsel uit waardoor het goed vol te houden is.

Het 17 dagen dieet is een dieet waarin je in 4 cycli van 17 dagen gaat afvallen. Doordat de cyclus elke 17 dagen wijzigt, krijgt je lichaam geen kans om te wennen. Het dieet houdt het afvallen realistisch.

Voor elke cyclus bevat het boek recepten en menuvoorbeelden.

Cyclus 1 – Dag 1 t/m 17 (Versnellen)

In de eerste cyclus van het 17 dagen dieet ga je beginnen met vet verbranden. De voeding in deze cyclus is koolhydraatarm en caloriearm. Het is de bedoeling om de vet verbranding snel op gang te krijgen. In deze fase is meer dan 6 kilo afvallen mogelijk.

Cyclus 2 – Dag 18 t/m 34 (Verbeteren)

Om te voorkomen dat je na de eerste 17 dagen in het jojo-effect terecht komt, wordt in deze fase de stofwisseling verbeterd. Deze cyclus is bedoeld om de stofwisseling te resetten.

Cyclus 3 – Dag 35 t/m 52 (Veranderen)

Als het goed is, zit er al behoorlijk schot in het afvallen. Om je te belonen zijn er in deze cyclus weer veel extra voedingsmiddelen toegestaan. Zelfs een glaasje wijn mag weer. Dit alles is bedoeld om een nieuw normaal eetpatroon te leren accepteren.

Cyclus 4 – Dag 52 t/m 68 (Volharden)

De resultaten uit de vorige 3 cycli moet je vast houden, daarom is de laatste cyclus van 17 dagen dieet geschreven als fase die je eigenlijk voor altijd zou moeten volhouden. In deze cyclus ga je recepten en producten uit de vorige cycli combineren om het resultaat van het afvallen vast te houden.

Lees meer over het 17 dagen dieet of bestel bij Bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*