6 supergezonde en heerlijke Italiaanse gerechten


Is het eerste waar jij aan denkt als je de woorden “Italiaans eten” hoort ook vettige hap? Mozzarella en in olie druipende pizza’s, pasta met dikke, romige saus? Dan ben je ongetwijfeld niet de enige, maar aan de andere kant mis je ook enorm veel! Er zijn ongelooflijk veel Italiaanse gerechten die super gezond, heerlijk en niet te vet zijn. Deze gerechten komen zelfs nog dichter bij het traditionele Italiaanse eten, wat toch wel bekend staat als enorm smaakvol en hét recept voor een lange, gezellige avond met vrienden. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat veel van de gebruikte ingrediënten enorm goed zijn voor de weerstand en de gezondheid. Van deze traditionele Italiaanse gerechten kan je dus gerust genieten zonder er een schuldgevoel aan over te houden.

1. Zuppa di Mumma

Een heerlijke soep als voorgerecht, zoals alleen een echte Italiaanse moeder het voor je maakt. Deze soep zit vol met verschillende groenten, zoals courgette, selderij, wortelen en bonen. Daarom zit de soep boordevol proteïnen, vezels en vitaminen A en C, die enorm goed zijn voor de weerstand.

2. Pastasalade

Een echte topper in de zomer, tijdens lange, warme dagen, is een frisse pastasalade. Heerlijk is ook dat je met de ingrediënten talloze kanten op kan en iedere keer weer iets nieuws en gezonds kan creëren. Met cherrytomaatjes en verse rucola bijvoorbeeld, iets met de enorm gezonde olijven, of wat dacht je van vijgen en prosciutto? Heerlijk zowel als bijgerecht als hoofdgerecht.

3. Gebakken aubergine

We kennen misschien allemaal de gepaneerde aubergine die in een pan met een dikke laag olie gebakken wordt. Wat als ik je zou vertellen dat dit ook heerlijk in de oven te bereiden is? Een stuk minder vet en een stuk gezonder. Voeg wat heerlijke kaas toe, zoals een mix van Parmezaanse kaas en wat mozzarella, om het geheel een heerlijke mix te maken. Je kan hier een goed recept vinden.

4. Pizza

Ja, dat je gezond wilt eten, hoeft zeker niet te betekenen dat je niet meer van pizza kan genieten! Er zijn namelijk voldoende variaties op pizza te maken, waar je heerlijk van kan smullen, zonder dat je, je naderhand schuldig hoeft te voelen. Het begint natuurlijk al bij een gezonde bodem, maar ook de topping is enorm belangrijk. Probeer eens een pizza belegd met bloemkool, tomaat, prosciutto en pesto. Heerlijk én gezond! En zo zijn er nog talloze andere pizza’s die je kan maken die net even een tikkeltje gezonder zijn.

Pizza Holy Guacamole »vegan«

Pizza Holy Guacamole »vegan«” (CC BY 2.0) by marcoverch

5. Platbrood

Dit heerlijke traditionele Italiaans platbrood kan en wil je op ieder moment van de dag wel aan knabbelen. Het brood is heerlijk gevuld met kip en verschillende kruiden, waardoor je het zo kan eten als een lunch, maar het ook lekker is bij de borrel of als bijgerecht bij het avondeten. En het is in ieder geval een stuk gezonder dan patat of vette snacks.

6. Amaretti Morbidi

Ook het toetje hoef je absoluut niet te laten staan wanneer je van Italiaans eten geniet. Deze zachte amaretti koekjes zijn geweldig voor bij de koffie en na het eten. Aangezien het mini koekjes zijn, krijg je niet al teveel calorieën binnen. Als je het tenminste bij een koekje kan laten. Alhoewel, deze koekjes zijn zo lekker dat je hier best zonder schuldgevoel een aantal van naar binnen mag werken!

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *