6 Vergeten voedingsmiddelen om mee af te vallen


Tijdens het afvallen is het belangrijk om de juiste voeding te kiezen. Vooral voeding die weinig calorieën bevat en veel vezels is belangrijk. Tijdens de zoektocht zijn er een aantal voedingsmiddelen die vaak over het hoofd worden gezien.

Deze vergeten voedingsmiddelen bevatten stuk voor stuk veel vezels en weinig calorieën, terwijl ze meestal goedkoop en overal te koop zijn. Naast deze voordelen, zitten ze meestal ook nog vol met vitaminen en mineralen waardoor ze ook helpen om je huid te verbeteren. Welke voedingsmiddelen dit zijn, zal je verbazen;

 • Peren
  Vanaf de herfst liggen de winkels weer vol met peren. Een flinke peer bevat gemiddeld 6 gram vezels. Een peer van ongeveer 200 gram bevat ongeveer 100 calorieën wat minder is dan het gemiddelde fruit.
 • Spruitjes
  Niet bij iedereen geliefd maar daarom  niet minder gezond. Spruitjes bevatten veel proteïnen en erg weinig calorieën. Slechts 65 per portie van 200 gram. Daarnaast bevat een portie spruitjes meer dan 8 gram vezels.  Voor spruitjes zijn best lekkere recepten te vinden
 • Magere Yoghurt
  Veel mensen vinden magere yoghurt niet zo lekker vandaar dat het weinig gegeten wordt. Toch bevat magere yoghurt veel goede bacteriën. Yoghurt helpt om je metabolisme te versnellen waardoor je meer verbrand. Van yoghurt met een peer zit je ook lekker vol.
 • Bruine / zilvervlies rijst
  Ga je een recept maken met rijst? Vervang dan eens de witte rijst door zilvervlies rijst. De smaak is wellicht een beetje anders maar bruine rijst heeft zoveel voordelen. Er zitten veel vezels in waardoor je sneller vol voelt.
 • Pompoen
  Vooral in de herfst makkelijk verkrijgbaar in elke supermarkt of groenteboer. Pompoen bevat weinig calorieën en veel voedingsstoffen zoals betacaroteen (vitamine A). Daarnaast zorgen de vezels in het vlees ervoor dat je langer vol zit.
 • Appels
  Een appel is bij uitstek geschikt om de 16:00 trek te stillen. Je kunt ze makkelijk meenemen en ze zijn vele malen goedkoper dat een reep. Daarnaast zitten appels natuurlijk vol met vitaminen en vezels.

 

,

2 responses to “6 Vergeten voedingsmiddelen om mee af te vallen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *