Het NOVO Immogenics Dieet


Het NOVO voedingsprogramma helpt u bij Overgewicht en hedendaagse gezondheidsproblemen (o.a. hoofdpijn, migraine, maag- en darmklachten, huidproblematiek). Deze klachten kunnen het leven in sterke mate beinvloeden.

 Het blijkt dat deze klachten vaak direct of indirect gerelateerd zijn aan de voeding. Verschillende internationale onderzoeken hebben aangetoond dat bepaalde stoffen die voorkomen in het dagelijkse voedingspatroon van negatieve invloed kunnen zijn op de gezondheid van het individu. Deze stoffen kunnen namelijk een ontstekingsreactie teweeg brengen in het lichaam omdat ze het immuunsysteem activeren. Echter, hoe men reageert op de verschillende stoffen is persoonsgebonden want ieder mens heeft een eigen uniek immuunsysteem. De NOVO test van Immogenics geeft inzicht in de voedingsmiddelen waarop het lichaam overgevoelig reageert.

Wat gebeurt in het lichaam?

Op grond van de voortdurende lichte ontstekingen wordt de energie uit voeding niet meer in de cellen opgenomen en vervolgens in het lichaam in de vorm van vet opgeslagen. Het resultaat is gewichtstoename, een gevoel van lusteloosheid en vermoeidheid. Het is dus van groot belang de ontsteking die deze kettingreactie veroorzaakt te voorkomen.

Hoe werkt het NOVO voedingsprogramma?

De NOVO test van Immogenics geeft inzicht in de voedingsmiddelen waarop het lichaam overgevoelig reageert. De NOVO test analyseert de immunologische reactie van het bloed op 114 verschillende voedingsstoffen en Candida Albicans (een gist dat klachten kan veroorzaken). Aan de hand van deze analyse wordt een specifiek voor iedere klant aangepast voedingsadvies opgesteld. Het programma hiervoor is gedurende de afgelopen vijf jaar ontwikkeld door Immogenics en maakt gebruik van ultra moderne Abbott bloedanalyseapparatuur.

Om aan het programma te kunnen deelnemen kunt u zich bij immogenics.nl aanmelden en bloed laten prikken. Dit bloed wordt naar het laboratorium in Susteren verstuurd en op 114 voedingsmiddelen en Candida Albicans getest. Daarna ontvangt u het testresultaat en een uitgebreide handleiding. Bovendien geven voedingsdeskundigen tijdens het volgen van het programma minimaal vier keer uitgebreide begeleiding via telefoon en e-mail.

Wat zijn de kosten NOVO Immogenics Voedingsprogramma?

De test kost €499,- inclusief uitgebreide, onbeperkte begeleiding. Er zijn verzekeringen die dit bedrag geheel of gedeeltelijk vergoeden.


3 responses to “Het NOVO Immogenics Dieet”

  1. Hallo, onze dochter heeft dagelijks een opgezette buik en flinke krampen, maagzuur en soms braken. Ze moet, omdat ze de stofwisselingsziekte glut1ds heeft, één strikt dieet volgen tegen epilepsie. Het dieet bestaat uit 74 kh en daarnaast franjes met liquigen en calogen. De verhouding is 1 kh op 2,5 vetten. Zou een onderzoek zinvol zijn? Vriendelijke groeten Petra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *