Het Acti Vita Dieet


Het Acti-vita dieet is in tegenstelling tot andere diëten, geen koolhydraatarm, caloriearm of vetarm dieet.

Het dieet biedt je juist een ruime keuze aan producten, met wel 6 eetmomenten per dag en een opvallend hoog calorieaantal. Er geen sprake van extreme beperkingen in het aantal eiwitten, vetten of koolhydraten dat je mag eten. Je zult minder snel een tekort hebben aan essentiële voedingstoffen, vezels, vitaminen en mineralen, dit in tegenstelling tot vele andere diëten.

Door de keuze van de producten blijkt in de praktijk dat het Acti Vita dieet makkelijk voor een lange periode vol te houden is.

Naast voeding is het Acti Vita ook voorzien van een sportadvies. Zo heb je onder andere de keuze om te gaan hardlopen, fietsen of buiten, thuis of in de sportschool te gaan trainen. De sportprogramma’s bestaan uit periodes van 26 weken en 3 verschillende trainingsniveaus, van de beginnende tot gevorderde sporter.

Stappenplan Acti Vita dieet

Het stappenplan van het Acti Vita dieet begint met het bepalen van je streefgewicht en energiebehoefte, vervolgens bepaal je of je wil gaan sporten of niet. Ga je bij het dieet sporten, dan kies je een sportprogramma en je eigen trainingsniveau. Aan de hand van je energiebehoefte kies je uit een van de 5 eetprogramma’s die zijn uitgewerkt voor ieders persoonlijke energiebehoefte.
Mensen die geen eetprogramma volgen kunnen aan de hand van de regels van de productenlijst ook aan het dieet deelnemen. Door middel van de bijbehorende logboeken houd je gemakkelijk je sportieve resultaten, gewichtsverlies en lichaamsomtrekken bij!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *