Home » Afvallen » Afvallen? Hou vol! (10 tips)

Afvallen? Hou vol! (10 tips)

We zitten vol in een van de drukste periodes van het jaar qua afvallen. Meestal is de motivatie rond deze tijd nog wel aanwezig maar mocht je ondertussen al een beetje beginnen vals te spelen dan vind je hieronder 10 tips die je kunnen helpen om het afvallen langer vol te houden. Deze keer met (Engelstalige) bronnen zodat je kunt nalezen of het de moeite waard is.

 

Drink water, vooral voor de maaltijd

Het drinken van water versnelt je metabolisme met 24-30% over een periode van 1 tot 1 1/2 uur. (Bron: 12). Er is een Amerikaanse studie waarin naar voren komt dat het drinken van een halve liter water een half uurtje voor het eten helpt doordat je minder calorieën eet. In deze studie vielen de deelnemers 44% meer af

Drink groene thee

Groene tee zit vol met antioxidanten genaamd catechines en bevat een kleine beetje cafeïne. Gecombineerd zouden deze samenwerken ook de verbranden te ondersteunen (Bron: 12)

Drink zwarte koffie

Studies hebben aangetoond dat de caffiene in koffie je metabolisme met 3 – 11% kan versnellen. Je vet verbranding kan verhoogd worden met 10 – 29%. (Bron: 123) Door alleen zwarte koffie te drinken, krijg je geen extra calorieën binnen uit suiker en/of melk.

Gebruik een kleiner bord

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van een kleiner bord er automatisch voor zorgt dat mensen minder calorieën op eten. Waarschijnlijk doordat je ziet dat je eten op is en je lichaam het vol-signaal geeft. (Bron: 1)

Drink zo min mogelijk suiker

Suiker is killing voor je dieetpoging. Vloeibare suiker in de vorm van bijvoorbeeld frisdrank is waarschijnlijk een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht (Bron: 1).

Poets je tanden direct na een maaltijd

Een trucje om te zorgen dat je minder zin krijgt een een snack na de maaltijd is om vrijwel direct naar het eten je tanden te poetsen. Door de frisse smaak in je mond ben je minder snel geneigd iets te snacken.

Eet pittig

Maak je eten lekker pittig met bijvoorbeeld Cayenne peper. Cayenne peper bevat capsaicin wat je metabolisme helpt en je eet lust enigsinds doet afnemen (Bron 12)

Zorg voor voldoende slaap

Voldoende slaap is heel belangrijk voor de algemene conditie van het menselijk lichaam. Studies hebben laten zien dat slaaptekort een groot risico vormt voor het krijgen van overgewicht. (Bron: 1)

Gebruik een Glucomannan voedingssupplement

Glucomannan is een voedingsvezel dat in verschillende studies heeft laten zien bij te dragen aan gewichtsverlies. Het mooie aan dit vezel is dat het water absorbeert waardoor het uitzet. Hierdoor krijg je het gevoel dat je “vol” zit en eet je dus minder. (Bron: 1)

Glucomannan zit onder andere in de dieetpil Nuratrim

Kook met Kokosolie

Kokosolie is erg gezond en is zit boordevol met middellange vetzuren (Medium Chain Triglyceriden, MCT). Deze vetzuren worden anders afgebroken dan andere vetten. MCT’s hebben laten zien dat ze de stofwisseling met 120 calorieën per dag versnellen en de eetlust met 256 calorieën per dag verlagen. (Bron: 12). Vervang daarom je huidige kookolie door kokosolie. Je kunt kokosolie vinden bij o.a bol.com

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*