Afvallen met kauwgom


Vaak hoor je dat kauwgom het afvallen kan ondersteunen doordat het het hongergevoel zou onderdrukken waardoor je minder gaat snoepen en snacken. Helaas toont nieuw Amerikaans onderzoek aan dat dit advies niet helemaal opgaat.

Voor het onderzoek werden een groep van 44 deelnemers verdeeld in twee groepen kauwgomkauwers. De eerste groep nam fruit kauwgom, de andere groep mintsmaak. Het eerste onderdeel van het onderzoek bestond uit een spel waarbij deelnemers een beloning de in de vorm van fruit, chips of M&M’s konden winnen. Het tweede onderdeel was een week lang een dagboek bijhouden terwijl regelmatig kauwgom werd gegeten.

Conclusie

Het het onderzoek kwam naar voren dat tijdens het spelletje de kauwgom met mintsmaak groep veel minder gemotiveerd om te spelen wanneer fruit de beloning was, ook bleek deze groep in het tweede onderdeel veel minder fruit te eten dat de eerste groep. In totaal aten de deelnemers wel minder voedsel maar bleek de inname van calorieen gelijk.

Volgens de onderzoekers veroorzaakt kauwgom (en dan vooral mint smaken) een reactie met stoffen uit groente en fruit waardoor deze bitter smaken en mensen ze dus minder graag eten. Deze reactie is minder met chips en snoep, waardoor mensen die juist wel nemen als er behoefte is aan een snack.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *