Het Brood Dieet


Veel mensen denken dat brood een dikmaker is. Dit is onjuist. Overgewicht en afslanken worden door de eigenschappen van Brood juist voorkomen. Brood is vetarm en bevat veel vezels en voedingsstoffen.

Tijdens het brooddieet is het de bedoeling dat om de dag gewisseld wordt tussen een brooddag en een dag waarop je alles mag. De ene dag mag dus uitsluitend volkorenbrood gegeten worden. Daarbij mogen alleen caloriearme dranken als water, thee of koffie zonder melk en suiker en bouillon worden gedronken. De andere dag mag er gegeten en gedronken worden wat je wilt. Wel moet je deze dagen goed en gevarieerd eten, met af en toe een tussendoortje. “Eten wat je wilt” betekent dus wel normaal gezond eten, geen hele calorierijke producten en tussendoortjes. Door het volgen van het brooddieet  zou de alvleesklier getraind worden geen overtollige insuline aan te maken.

Het boorddieet neemt 1 week in beslag en u kunt ongeveer 2 kilo afvallen.

Geschiedenis van het Brood dieet

In 1984 werd door dr. C.M. de Vos (arts) het broodwisseldieet geïntroduceerd. In totaal volgden bijna 2 miljoen Nederlanders het broodwisseldieet met succes.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *