Home » Gezondheid » Buik blijft schaamtepunt

Buik blijft schaamtepunt

Naakt voor de spiegel staan, roept bij veel vrouwen een gevoel van schaamte op. Dit blijkt uit het GezondNU Blootonderzoek 2014. Veel vrouwen voelen zich te dik, te wit en krijgen een minderwaardigheid gevoel.

Schaamte voor de buik

Van de dames die meededen aan het onderzoek blijkt 47 procent zich vooral te schamen voor de buik. 19 procent schaamt zich voor haar benen en 12 procent is niet blij met de heupen. Voor vetrolletjes in het algemeen, schaamt 31 procent zich.

Als we het onderzoek van 2014 vergelijken met het de resultaten van hetzelfde onderzoek uit 2011 blijkt dat we ons in de loop der jaren steeds minder op ons gemak zijn gaan voelen met ons lichaam. Zo voelde in 2011 10 procent van de vrouwen zich minderwaardig in vergelijking met andere vrouwen in bikini of badpak, in 2014 is dit opgelopen tot 16 procent. De vraag of men zich in het algemeen dik voelt, werd in 2011 door 35 procent bevestigd, in 2014 is dit opgelopen tot 40 procent.

Facebook vergelijken

Doordat steeds meer mensen tegenwoordig gebruik maken van Facebook en andere social media, gebeurd het steeds vaker dat we geconfronteerd worden met onze eigen foto’s en foto’s van andere waardoor een vergelijking onbewust snel gemaakt is. Voor mensen die onzeker over hun eigen lichaam, pakt dit al snel uit naar een extra gevoel van schaamte.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*