Het Cambridge Dieet


De ontwikkeling van het Cambridge dieet gaat terug naar 1970. Aan de universiteit van Cambridge hebben voedingswetenschappers het dieet ontwikkeld.

Wanneer het Cambridge dieet gevolgd wordt, wordt het normale voedsel vervangen door verschillende shakes, soepen en repen. De maaltijden bevatten weinig vet, koolhydraten en calorieen. Ze zijn eiwit rijk en leveren ook de benodigde vitamines, mineralen en vezels.

In het begin van het dieet eet u 3 maal per dag. Elke maaltijd bevat rond de 155 caloriëen. Per dag is uw caloriëen inname dus ongeveer 500. Door deze zeer lage hoeveelheid kan men met het Cambridge dieet snel kilo’s afvallen.

Om de afvalstoffen af te voeren wordt er aangeraden dagelijks 2,5 liter water te drinken.

Na de afslankfase wordt het aantal maaltijden afgebouwd en wordt er weer overgeschakeld op normale maaltijden. Hierbij ligt de focus op het opbouwen van de koolhydraten hoeveelheid.

Om blijvend op gewicht te blijven, biedt het Cambridge dieet een beheersfase waarin het uiteindelijke voedingspatroon wordt uitgewerkt

Voordelen Cambridge dieet

  • Calorieen tellen is niet nodig door afgepaste maaltijden
  • Snel Afvallen kan in een korte periode
  • Gewichtsverlies wordt behouden voor beheersplan
  • Afvallen met het Cambridge dieet wordt altijd gedaan onder begeleiding van een consulent.

Cambridge dieet ervaringen

Het Cambridge dieet blijkt door deelnemers enthousiast te worden ontvangen. De ervaring van mensen die het plan geprobeerd hebben, is dat door de duidelijke regels het plan goed vol te houden is. Daarnaast is één van de ervaringen dat de  kilo’s er in rap tempo afvliegen, gebruikers behalen resultaten van tussen de 3 en 10 kilo in 4 tot 6 weken.

 


One response to “Het Cambridge Dieet”

  1. Hallo Brenda,

    Je hebt me overtuigd om het Cambridge dieet te proberen,
    Savanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *