Home » Alle diëten » Het Dukan Dieet

Het Dukan Dieet

De Franse dokter Pierre Dukan verovert Nederland met zijn Dukan Dieet.

Volgens het Dukan dieet is het met het 4 fasen stappenplan ook voor jou mogelijk om je streefgewicht te halen. Door de verschillende fasen kan je snel afvallen naar je streefgewicht en hier vervolgens op stabiliseren

Het dieet verloopt via de volgende fasen

  • Fase 1 – De aanvalsfase (Attack)
  • Fase 2 – Alternatieven
  • Fase 3 – Stabiliseren (Cruise)
  • Fase 4 – Voortgang

Dukan dieet fase 1:

In de aanvalsfase gaat het erom de basis te leggen van het dieet. De lengte van deze fase is afhankelijk van de hoeveelheid kilo die je wil afslanken. Hoe meer je kwijt wil, hoe langer de eerste fase duurt. In het doel meer dan 20 kilo afslanken, dan duurt deze fase 7 tot 10 dagen. Voor 10 tot 20 kilo, 5 dagen. Voor 5 tot 10 kilo, 4 dagen en voor 5 kilo en minder slechts 3 dagen.

In fase 1 staat op het menu, mager vlees, vis, kip en eieren. Omdat in deze fase de aanval wordt geopend kan je je enigszins slap voelen. In deze fase val je gemiddeld 3 kilo af.

Dukan dieet fase 2:

In de alternatieve fase ga je door middel van het dukan dieet je streefgewicht bereiken. Gemiddeld val je 1 kilo per week af. Deze fase kan dus enige tijd duren. In deze fase eet je afwisselend. De ene dag veel eiwitten, de volgende dag onbeperkt groente met vlees en vetvrij zuivel. Voor mensen die niet zo gesteld zijn op groente is er toch erg veel keuze. Zo mag je broccoli, kool, witlof, asperges, prei, bonen, spinazie, bieten, radijs, tomaten, komkommers, pompoen, champignons en ui.

Dukan dieet fase 3:

In de stabilisatie fase begint als je je streefgewicht hebt bereikt in de alternatieve fase. Om het JOJO effect te voorkomen ga je in deze fase werken aan een normaal eetpatroon. De eiwitdagen komen nog slechts 1 keer per week voor. De rest van de dagen eet je gezonden, gevarieerde normale maaltijden zoals (volkoren) brood en fruit. De lengte van deze fase is het aantal afgevallen kilo’s vermenigvuldigt met 10 dagen. (bijvoorbeeld 5 kilo x 10 dagen = 50 dagen stabilisatie fase)

Dukan dieet fase 4:

Alle voorgaande fasen stonden in het teken van afvallen, vasthouden en werken aan een normaal eetpatroon zodat je niet terugvalt in je oude eetgewoonten. De voortgangsfase duurt in principe de rest van je leven en is bedoelt om de resultaten van het dieet vast te houden. Dit doe je door 1 dag per week een fase 1 dag te houden.

Zoals bij veel dieeten is het ook bij dit dieet van belang om te gaan bewegen, na de aanvalsfase is het de bedoeling om 25 a 30 minuten per dag te gaan bewegen. Daarnaast is het drinken van 1,5 l water per dag nodig.

Dukan dieet recepten

Voor het dukan dieet is een handig recepten boek beschikbaar met 40 recepten voor de verschillende fasen. Download hier GRATIS 10 voorbeeld dukan dieet recepten

Het boek en het kookboek van het Dukan dieet kun je bestellen bij Bol:

Dukan dieet bestellen bij Bol.com

Dukan dieet Kookboek bij Bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*