Home » Alle diëten » Eco Atkins

Eco Atkins

Eco Atkins is de nieuwste variant van het bekende Atkins dieet alleen met 1 groot verschil. Het Eco Atkins dieet is vegetarisch.

Het originele Atkins dieet is door Professor Jenkins van de universiteit van Toronto aangepast zodanig dat het nog wel alle voordelen van het origineel bezit maar zonder de nadelen van het eten van vlees. Verder zijn in de Eco variant ook melk en kaas vervangen.

De basis van Atkins, het eten van eiwitten en vetten en geen koolhydraten moet dus omgezet worden naar vegetarische alternatieven. De eiwitten worden gehaald uit eiwitrijke planten zoals Soja, noten en granen. De vetten uit macademia noten, amandelen, avocado’s en olijfolie. Verder is het dieet aangevuld met voeding die veel oplosbare vezels bevatten zoals havermout, gerst en fruit. Deze vezels hebben een gunstig effect op de stoelgang en helpen tegen diarree. Oplosbare vezels hebben ook een gunstige invloed op het cholesterol- en glucosegehalte van het bloed.

Het Eco Atkins dieet zou goed zijn voor een gewichtverlies van ongeveer 2 kilo per maand. Daarnaast is een probleem van het originele Atkins dieet afwezig, het cholesterolprobleem.

Met Eco Atkins is een veel lager niveau van LDL cholesterol te verwachten, met een lager risico op suikerziekte tot gevolg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*