Home » Alle diëten » Fit for Life

Fit for Life

Het Fit for Life dieet heeft een aantal basisregels die gevolgd moeten worden om dit dieet tot een succes te maken.

De algemene richtlijnen van dit dieet zijn:

  • Eet niet teveel en ook niet te weinig.
  • Fruit mag zoveel als gewenst gegeten worden.
  • Eet bij voorkeur verse producten.
  • Vermijd zoveel mogelijk toevoegingen zoals conserveringsmiddelen etc.
  • Gebruik niet teveel knoflook en uien.
  • Gebruik geen azijn, vervang dit door citroensap.
  • Wilt u een maaltijd vervangen door fruit dan mag dat. Voor twaalf uur ‘s middags alleen verse vruchten en vruchtensap.
  • Matig gebruik van vlees en melk producten is aangeraden. Denk eraan fruit niet te combineren met andere voedingsmiddelen.
  • Drink verder onbeperkt kruidenthee, koffie en/of water.

 

Uitgebreide richtlijnen:

Gebruik voeding met een hoog vochtgehalte. Omdat het lichaam grotendeels uit vocht bestaat moet je volgens het dieet ervoor zorgen dat je hier voldoende van binnen krijgt. Dit kan door voeding te gebruiken met een hoog vochtgehalte zoals groenten en fruit. Door de voeding voor minstens 70% uit groenten en fruit te laten bestaan en de overige 30% uit geconcentreerde voedingsmiddelen als eiwitten en koolhydraten zou je een juiste combinatie bereiken.

Draag zorg voor een juiste combinatie van voedingsmiddelen. Het dieet “Een leven lang fit” gaat ervan uit dat ons lichaam niet is gemaakt om meerdere voedingsmiddelen tegelijk te verteren. Doen we dit wel dan gaat dat tegen onze natuur in en dit kost energie en het verteert niet goed. De juiste combinatie is altijd waterige voedingsstoffen (groenten)
samen met geconcentreerde voedingsstoffen (vlees, zetmeel). Dus groenten met vlees (waterig en geconcentreerd) mag wel, maar vlees met aardappelen (twee maal geconcentreerd) niet. Groenten met aardappelen mag dus weer wel.

Zorg ervoor dat fruit op de juiste tijdstippen wordt gegeten. Voor twaalf uur ‘s middags mag je volgens het dieet alleen fruit en fruitsappen gebruiken. Dit heeft te maken met de 3 spijsverteringscycli die het lichaam over een etmaal doorloopt. Om fit en gezond te blijven moeten deze cycli worden onderkend en gerespecteerd.

Dat betekent dat we het lichaam op bepaalde tijden alleen dat moeten aanbieden wat het ook werkelijk kan verwerken. Fruit en fruitsap in de ochtend bevordert de zogenaamde eliminatiecyclus. Verder is het van belang geen fruit te eten tegelijk met, direct voor of na het eten van andere voedingsstoffen.

Houdt u zich aan deze regels dan is volgens dit dieet afvallen zeker. Het eten van vlees wordt niet aangeraden in dit dieet maar ook niet verboden. Het is echter zo dat het verteren van eiwitten veel meer energie zou vragen van het lichaam dan andere voedingsstoffen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*