Home » Gezondheid » Grapefruit als dieethulp

Grapefruit als dieethulp

De grapefruit als een dieethulp is al bekend sinds de jaren ’80. De sterren uit Hollywood maakte het grapefruit dieet het populair over de hele wereld. De laatste jaren duikt het dieet in diverse vormen steeds weer op.

Het grapefruit dieet van de jaren ’80 was beperkt tot 800 calorieën en bestond uit grapefruit, zwarte koffie, klein beetje ei, droog toost en soms vlees en vis toe.

Na recent onderzoek, is de grapefruit terug terug als mogelijk belangrijke pijler onder een succesvol dieet.

Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat Naringin, de stof die een grapefruit bitter maakt, ook de opname van vetzuren in cellen blokkeert en insulineniveaus vermindert. De insuline laat de bloedsuiker spiegel stijgen en signaleert het lichaam om meer koolhydraat, en minder vet, als brandstof te gebruiken. Via hormonen wordt het lichaam aangezet om vet op te slaan. De hypothalamus wordt gestimuleerd en dit veroorzaakt honger.

Aanhangers van de Glycemische Index , die geloven dat dieters koolhydraten moeten eten die een kleine invloed hebben op de bloedsuiker bevelen de grapefruit aan vanwege zijn lage GI classificatie (25). De grapefruit bevat ook veel water en vezels, waarvan bekend is dat het de eetlust remt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*