Het Keuzedieet


Het Voedingscentrum en de consumentenbond hebben samen een dieet geschreven genaamd Het Keuzedieet.

Het Keuzedieet is een vertaling van het Duitse boek ‘Die Nebenbei-Diät’: een zeer succesvolle uitgave van de Duitse Consumentenbond. In Duitsland zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van het boek verkocht.

Het Keuzedieet is geen dieetboek wat je voorziet van slaafs te volgen dagmenu’s en recepten. Sterker nog; in het keuzedieet is niets verboden. De bedoeling van dit dieet is om je richtlijnen en tips te geven zodat je de juiste keuze kunt maken tussen gezonde en minder gezonde producten. Op deze manier blijft eten een plezierige ervaring. Volg liever de adviezen en tips op uit Het Keuzedieet. U valt moeiteloos, geleidelijk en definitief af. Door gewoon te eten en daarbij gezonde, smakelijke keuzes te maken. U leest ook welke producten u beter kunt laten staan

Na een uitleg hoe je gezonde keuzes kunt maken bevat het Keuzedieet een hoofdstuk “Mijn Energiebalans”. In dit hoofdstuk wordt stil gestaan bij hoeveel energie je eigenlijk per dag nodig hebt en hoeveel energie je per dag binnen krijgt. Meestal krijgen we ongemerkt veel te veel energie uit voeding binnen. Deze overtollige energie wordt in ons lichaam opgeslagen en dat is juist wat we niet willen.

Samengevat is het Keuzedieet een goed leesbaar boek met duidelijke voorbeelden, tips en adviezen. Veel onderwerpen zijn voorzien van duidelijke afbeeldingen.

De samenwerking tussen het gerenommeerde Voedingscentrum en de consumentenbond geeft veel vertrouwen in dit nieuwe dieet.

Het Keuzedieet is  verkrijgbaar bij Bol


One response to “Het Keuzedieet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *