Home » Alle diëten » Koolhydraatarm Dieet

Koolhydraatarm Dieet

Koolhydraatarme dieeten zijn een relatief nieuwe aanpak van overgewicht en gezondheid.

Dokter Atkins was de eerste die deze diëten populair wist te maken. Onderzoek na onderzoek wijst uit dat het terugbrengen van koolhydraten leidt tot gewichtsverlies en in veel gevallen een betere gezondheid.

Het voornaamste probleem van koolhydraten is dat ze snel na het eten worden omgezet in suiker. Deze suiker komt snel in het bloed terecht. Zodra dit in het bloed komt, zorgt dit voor een insuline-reactie. Dit betekent dat uw lichaam snel veel insuline aan maakt. Deze insuline zorgt ervoor dat het suiker in uw bloed wordt omgezet in vet. Ook zorgt het ervoor dat de vetverbranding wordt stilgezet. Dit betekent dus dat u aankomt en we willen juist afvallen.

Goede en slechte koolhydraten

Dit probleem doet zich niet voor met alle koolhydraten, het is daarom belangrijk om onderscheid te maken tussen goede en slechte koolhydraten.

Om te bepalen in welke categorie de koolhydraten vallen, wordt de GI index als basis gebruikt. Producten met een GI van 70 of hoger bevatten veel slechte koolhydraten. Goede koolhydraten hebben een GI van 50 of lager.

Meer informatie

Om meer te weten te komen over koolhydraten en koolhydraatarme dieeten en over;

  • Wanneer een koolhydraatarm dieet gezond is en wanneer niet.
  • Waarom bepaalde voeding buikklachten, prikkelbare en spastische darm veroorzaakt; en welke voeding dit juist verhelpt.
  • Hoe het komt dat u met een koolhydraatarm dieet snel afvalt en u het gewicht er makkelijker afhoudt dan met andere dieeten.
  • Welke voeding uw bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk houdt.
  • Wat u precies wel en niet kunt eten.
  • Hoe u dit dieet volhoudt door voldoende variatie aan te brengen.

Bezoek de website van koolhydraatarm en meld je aan voor de gratis nieuwsbrief.

Receptenboek: 150 koolhydraatarme recepten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*