Home » Afvallen » Maak jij Dieet Fouten?

Maak jij Dieet Fouten?

Ben je bezig met een dieet maar wil het nog niet goed lukken, grote kans dat je 1 van de 6 meest gemaakte Dieet Fouten maakt.

We zetten de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje:

Te lang door diëten

Als je te lang door gaat met een (crash) dieet, begint je lichaam te wennen aan de verminderde hoeveelheid voeding die je tot je neemt. Hierdoor gaat je lichaam steeds efficiënter verbranden en wordt zuiniger. Hierdoor stopt het afvallen. Ook zal je lichaam zijn spiermassa als energiebron gebruiken. Je spiermassa neemt af en daardoor ook het energieverbruik van je lichaam

Teveel calorieën

Ongemerkt kun je teveel calorieën binnen krijgen dan je dieet voorschrijft of dan je lichaam verbrand. Ongemerkte calorieën zitten vaak in alcohol, suiker in de koffie/thee en andere kleine toevoegingen.

Te weinig beweging

Als je te weinig beweegt, verbrandt je lichaam minder. Beweeg daarom meerdere keren per week een half uur. Doe je vaak dezelfde oefening c.q beweging? Probeer hier dan variatie in aan te brengen. Je lichaam wordt steeds efficiënter bij herhalende beweging en gaat minder verbranden.

Het weekend

Het weekend is een grote horde tijdens het volgen van een dieet. In het weekend zit je niet in je vaste eetpatroon wat je op je werk hebt. In het weekend ga je naar een verjaardag en drink je (meer) alcohol. Let in het weekend dus extra op.

Vetverbranding kost tijd.

 

Een kilo lichaamsvet bevat ongeveer 8000 calorieën! Die verbruik je dus niet in 1 dag maar gemiddeld in 10-14 dagen.

Eentonige voeding

Steeds hetzelfde eten zorgt ervoor dat je er steeds minder zin in krijgt. Hierdoor is het dieet het geestelijk moeilijker vol te houden en is de kans groot dat je naar een verboden tussendoortje grijpt. Daarnaast krijgt het lichaam door eentonige voeding mogelijk te weinig voedingstoffen binnen waardoor het ongezond wordt.

Geen fouten maken

Als je zelf gaat proberen afval te vallen, is de kans op het maken van fouten groot. Je kunt je afvagen waarom je het wiel zelf opnieuw zou willen uitvinden of dat je kiest voor een dieet zoals het EenKiloPerWeek dieet opgesteld door een diëtiste en onder begeleiding waardoor de kans op fouten sterk verminderd.

Wat heb jij over voor je gezondheid: Bekijk het EenKiloPerWeek dieet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*