Home » Alle diëten » Het Paleo Dieet

Het Paleo Dieet

Het Paleo dieet is een levensstijl gebaseerd op de wijze waarop de mens vroeger at, aangevuld met moderne voeding die in het Paleo principe passen.

De werking van ons lichaam en hoe het omgaat met voeding is nog steeds gebaseerd op periode van onregelmatige hoeveelheden voedsel. Schaarste en overvloed wisselden elkaar af waardoor ons lichaam perfect in staat is om voeding als vet op te slaan voor periodes van schaarste. In 21ste eeuw worden periodes van schaarste alleen nog gecreëerd als we op dieet gaan. We rantsoeneren ons lichaam, we vallen af. Maar zo gauw het dieet wordt verminderd, treedt voor het lichaam het moment van overvloed op. Het gaat meteen weer heel efficiënt vet opslaan voor de volgende dieet periode. Kortom het JOJO effect. Het Paleo dieet is gebaseerd op deze wetenschap.

Paleo Voeding en Beweging

Het paleo dieet bevat vooral voeding met eiwit, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen, anti-oxidanten en vezels. Met deze voeding is het mogelijk om genoeg brandstof te hebben om je de hele dag fit te voelen, je immuunsysteem op pijl te houden en te gaan afvallen.

Naast voeding is bewegen altijd een onderdeel geweest van het Paleo dieet. Onze voorouders bewogen veel om allerhande zaken te regelen; jagen, verzamelen etc. In de Paleo Revolutie is bewegen met een lage hartslag een belangrijk onderdeel. Deze manier van activiteit is echt nodig (vooral als je een zittend beroep hebt). Dit heeft gunstig effect op je vetverbranding, je spieren en flexibiliteit.

Gezond verstand

In principe is ieder mens geboren met een ingebouwd Paleo voedingscoach. De meeste mensen weten wel welke voeding gezond is, welke hoeveelheid bewegen gezond is, dat voldoende slapen belangrijk is etc. Het is daarom ook vooral een kwestie van gezond verstand en een beetje extra hulp met handige tips en truckjes om het Paleo dieet ook voor jou te laten slagen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*