Home » Alle diëten » Het Proteine Dieet

Het Proteine Dieet

Het Proteine dieet is gebaseerd op het simpele principe dat als het lichaam alleen eiwit binnenkrijgt het vanzelf vet moet gaan verbranden om energie te genereren. Hierdoor ga je afvallen zonder dat er spierenweefsel wordt afgebroken. Het vet verbranden begint al na de 3e dag omdat dan alle koolhydraten in het lichaam zijn opgebruikt.

Het Hyper Proteinedieet

Het hyper proteinedieet kan dusdanig snel gewichtsverlies opleveren (2 tot 2,5 kilo per week) dat het dieet alleen onder medische begeleiding mag worden gevolgd.

Tijdens het dieet worden 4 fasen doorgelopen, door de begeleiding is er geen sprake van honger. Het JoJo effect wordt ook ondervangen. Gemiddeld wordt het proteinedieet vier weken gevolgd.

Voor de start van het hyper proteinedieet vindt een voor onderzoek plaats. Dit onderzoek omvat onder andere een bloedonderzoek, het meten van het vetpercentage en het meten van de vetvrije massa (spieren en botten).

Voedingsmiddelen proteinedieet

Het hyper van dit dieet bestaat uit het feit dat in de eerste weken van het dieet alleen eiwit preparaten en groente gegeten. Naar mate het proteinedieet vordert worden de groenten aangevuld met andere voedingsmiddelen zoals vis (wit)vlees en diverse extra groenten.

Door het toevoegen van normale voedingsmiddelen wordt een normaal eetpatroon opgebouwd waardoor de verloren kilo’s ook wegblijven.

One comment

  1. Nyssens Georges

    1.70 m 92 kg en wil vermageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*