Het Rijstdieet


Het rijstdieet gaat ervan uit dat het gezond is om te vasten om op deze manier de maag en darmen even te ontlasten zodat afvalstoffen worden afgevoerd. Rijst vasten zou dan een milde en toch effectieve manier van vasten zijn. Mild omdat het lichaam toch wat voedingsstoffen binnenkrijgt en effectief omdat de voeding zuiver is en gemakkelijk te verteren zodat de darmen weinig belast worden en lichaam grondig gereinigd wordt.

Het rijstdieet bestaat uit 3 stappen. Bij elke stap mag zelf bepaald worden hoelang deze stap gaat duren maar 5 dagen per stap is het minimum. Bij elke nieuwe stap mogen voedingsmiddelen worden toegevoegd.

De voorbereiding bestaat uit het innemen van magnesiumsulfaat wat een laxerend effect heeft. De 1e stap van het rijstdieet houdt in dat je de hele dag maar 1 kopje rijst eet. Dit wordt verdeeld over 3 eetmomenten. Het dieet beveelt aan deze stap zolang mogelijk vol te houden.

De 2e stap van het rijstdieet houdt in dat naast  het kopje rijst verdeeld over 3 eetmomenten ook groente en fruit gaat eten. Ook hier mag men maar 3 verschillende voedingsmiddelen 1 uur voor het rijstontbijt en lunch gebruiken.

De 3e stap van het dieet houdt in dat je op hetzelfde eetmoment van de groente en het fruit ook wat kwark, yoghurt of een beetje kaas gaat gebruiken. Bij de avondmaaltijd mag men nu kleine stukjes lamsvlees, vis of wild gebruiken.

Na deze stappen kan men volgens het dieet langzaam weer overgaan op het normale voedingspatroon van voorheen. Volgens het dieet kunnen afvalstoffen die vrijkomen allerlei lichamelijke klachten geven, zoals misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid. Deze klachten zijn van tijdelijke aard. Men beveelt aan meer water te drinken.’s Avonds zal men het kouder hebben als normaal, wat te verhelpen is met een kruik. Ook op emotioneel gebied kan volgens het dieet het een en ander loskomen.

Doe dit dieet op eigen verantwoording


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *