Het Sonoma Dieet


Dit dieet heeft veel raakvlakken met het South Beach dieet en Atkins.

Het dieet is gelanceerd in Sonoma California (Amerika). Een Nederlandse vertaling van het boek over het Sonoma dieet is beschikbaar bij Bol. Hieronder kunt een Nederlandse samenvatting lezen.

Het Sonoma Dieet;

Het nieuwste dieet op dit moment is het Sonoma dieet. Dit dieet is geschreven door de Amerikaanse Geregistreerde Diëtist Connie Guttersen. Het dieet ontleent zijn naam van het gebied Sonoma in Californië. Het gebied en de Vallei Sonoma is bekend om haar wijnen. Het Sonoma dieet heeft een duidelijke mediterrane invloed.

Het plezier van eten;

De ondertitel van het Sonoma dieet is ‘het meest smaakvolle dieet onder de zon‘ en benadrukt het plezier van eten. Het dieet bestempeld 10 soorten voedsel als power voedsel: Amandelen, Paprika’s, Bosbessen, Broccoli, Druiven, Olijfolie, Spinazie, Aardbeien, Tomaten, Gehele granen. Wijn, als product van druiven is een belangrijk onderdeel van het Sonoma dieet.

De drie fasen van het Sonoma dieet;

Het dieet is opgedeeld in 3 fasen.

  • De eerste fase duurt 10 dagen en is het strengste.
  • De tweede fase is de belangrijkste fase van het gewichtsverlies
  • Fase 3 is de levenslange onderhoudsfase.

Het Sonoma dieet is gebaseerd op het nemen van de juiste porties en niet zozeer op het tellen van hoeveelheden of calorieen. Het leren van de juiste porties wordt bijvoorbeeld gedaan door het gebruik van een 18 cm bord voor het ontbijt en een 23 cm bord voor het diner.

Een wijngids;

Er zijn niet veel diëten die u helpen bij het selecteren van de juiste rode en witte wijn. Het Sonoma dieet doet dit wel. Wijn is onderdeel van het dieet.

Boeken

Op dit moment zijn er 6 boeken verschenen. Alle boeken zijn vertaald in het Nederlands en beschikbaar bij Bol

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *