Home » Afvallen » Thuis Trainen is gemak

Thuis Trainen is gemak

Een succesvolle workout kan ook vanuit huis.

Het zomer seizoen staat weer op het punt van beginnen en in diverse media verschijnen direct weer reclames voor sportscholen met goedkope maandabonnementen maar levert de investering in geld en tijd wel een positief resultaat op?

Personal Trainer Jesse heeft heel veel vrouwen in de leeftijd van 37 t/m 60 begeleid die graag een strakkere buik en bovenarmen wilden. Veel van hen hadden een (fulltime) baan en vaak kinderen, kortom een druk sociaal leven. De meeste trainde met Jesse in de sportschool maar een klein deel trainde thuis. Wekelijks werden vetpercentages gemeten en hieruit kwamen opzienbarende resultaten;

Jesse “Nadat ik ongeveer een jaar enkele van mijn clienten bij hun thuis met een Kettlebell had getraind, en wekelijks een vetpercentage meting bij hun deed kwam ik er achter dat de Kettlebell-clienten structureel in minder tijd meer overtollig vet verloren dan de clienten die ik in de sportschool trainde. De Kettlebell training was telkens een HALF uur,terwijl ik in de sportschool een HEEL uur met ze trainde! “

Voor- en nadelen van Thuis trainen

In de discussie over thuis trainen of bij een sportschool tref je vele voor- en tegenstanders van beide opties aan. We zullen de meest genoemde voor- en nadelen eens op een rijtje zetten.

Nadelen van thuis trainen

 • Je moet jezelf (leren te) motiveren. Er is thuis geen instructeur aanwezig die je door een lastig punt heen helpt. Als je dit belangrijk vindt, vraag dat bij je sportschool of in het (goedkope) abonnement wel begeleiding van een instructeur zit. Misschien moet je upgraden.
 • Er is geen gezelligheid of ondersteuning van andere sporters (of is dit juist geen nadeel als de andere sporters al veel verder zijn dat jij en er beter voorstaan?).
 • Een sportschool heeft een veel groter assortiment aan fitnessapparatuur die je kunt gebruiken.

Thuis trainen is gemak

 • Thuis trainen is heel efficiënt. Een uurtje trainen in de sportschool kan met reistijd zo op het dubbele uitkomen. Daarnaast is fietsen in de winter ook geen pretje.
 • Heb je een drukke dag gehad dan is de motivatie om nog naar de sportschool te gaan waarschijnlijk laag. Thuis kun je vrijwel direct starten met trainen.
 • In de sportschool heb je vaak te maken met uiterlijk vertoon. Andere sporters zijn verder dan jij, iedereen koopt dure fitness kleding etc. Thuis kun je gewoon in je oude joggingbroek trainen.

Beginnen met Thuis trainen

Wil je gaan beginnen met thuis trainen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen en je wilt ook niet direct >600 euro uitgeven voor een fitnessapparaat waarvan het zijn nut nog moet bewijzen dan kunnen wij je het Kettlebell workout programma aanraden.

 • Dit thuis train programma is laagdrempelig en perfect afgestemd op mensen met een druk leven, baan en kinderen.
 • De Kettlebell Workout bestaat uit 10 trainingsschema’s waar je totaal zo’n 7 maanden mee kunt trainen voordat je alles gehad hebt.
 • De oefeningen zijn uit te voeren in 20 minuten en zijn gericht op meerdere spiergroepen te gelijk waardoor het resultaat ten opzichte van de tijd zeer efficiënt is.
 • Eigenlijk iedereen kan dit doen, ook als je lichte knie- of rugklachten hebt (niet bij ernstige klachten ).
 • Ten opzichte van een maandelijks sportschool abonnement is dit programma niet duur

Wil je meer weten of het Workout programma? Lees dan hier meer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*