Het Vegetarisch Dieet


Een vegetarisch dieet heeft voordelen. In de eerste plaats omdat je zonder vlees op het bord relatief meer groente eet; veel groenten bevatten nauwelijks calorieën en je mag er
dan ook zoveel van nemen als je wilt. Een vegetarisch dieet is bovendien rijk aan koolhydraten doordat er veel gebruik gemaakt wordt van pasta’s, granen en peulvruchten.
Dat geeft je voldoende energie om de week door te komen.

Het vegetarisch dieet bevat dagelijks 1200 calorieën. Je zou daar in een week tijd tussen de 1 en 5 kilo mee kunnen kwijtraken.

Dit dieet is bedoeld om één week te volgen. Wil je nog wat extra gewicht kwijtraken, dan kun je er eventueel een tweede en een derde week aan vastplakken. Langer een laagcalorisch dieet volgen wordt door diëtisten afgeraden.

 

 

.

Opbouw van het Vegetarisch Dieet

Neem dagelijks een ontbijt dat niet meer dan 200 calorieën bevat. Kies een lunch die niet meer dan 300 calorieën bevat en een diner met niet meer dan 450 calorieën. Tenslotte kun je elke dag een snack nemen.

Ontbijt:
Je kunt voor je ontbijt bijvoorbeeld twee stuks sesam knäckebröd nemen, elk belegd met een plakje 20+ kaas. Of twee sneetjes waldkorn brood dun besmeerd met sandwichspread of suikervrije jam. Elk ander ontbijt dat niet meer dan 200 calorieën bevat, is natuurlijk ook prima.

Een paar voorbeelden ter inspiratie:

  • Meng 25 g havermout, 1 el rozijnen en een tl honing, giet er wat water bij en zet het geheel een nachtje in de koelkast. Voeg vlak voor het serveren stukjes appel toe.
  • 1 glas jus d’orange, 1 grote geroosterde bruine boterham, dun besmeerd met wat sandwichspread en marmite of suikervrije jam.
  • Laat 50 g gedroogde abrikozen een nacht wellen in wat water en serveer ze met magere vruchtenyoghurt.

Vegetarische Recepten


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *