Home » Afvallen » Verantwoord Barbecueen

Verantwoord Barbecueen

Ben je bezig met afvallen maar wil je toch graag kunnen genieten van de barbecue?

Barbecueën kan een behoorlijk aanslag zijn op het aantal calorieën dat je wilt eten, meestal is 1 keer voldoende om de  dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen. Met onderstaande tips kun je toch genieten van de barbecue en blijft de hoeveelheid calorieën binnen de perken

Groente op de barbecue

Vooral de overdaad aan (varkens) vlees op de barbecue zorgt voor een flinke hoeveelheid calorieen. Vervang vlees door groente. Zo kun je hele lekkere grote champignons, maiskolven, paprika en courgette maken. Meer groente op de barbecue.

Toch vlees eten?

Wil je toch graag genieten van vlees? Vervang dan de calorierijke soorten door caloriearm vlees. Bijvoorbeeld varkensvlees door kip of kalkoen. Ook zalm en tonijn zijn goede alternatieven.

Brood

Vaak zijn  1 of meerdere soorten brood onderdeel van de barbecue. Wit stokbrood en hamburgerbroodjes etc zijn tegenwoordig eenvoudig te vervangen door volkoren producten. Hierdoor krijg een stuk meer vezels binnen.

Fruitwater

Water met fruit is een goed alternatief voor Rosé of Bier en het is eenvoudig te maken. Voor fruitwater kan je verschillende soorten fruit gebruiken. Standaard zijn citroen, limoen en ananas met munt, maar denk ook eens aan blauwe bessen, aardbeien of frambozen.

Sauzen

De standaard kant en klare sauzen zijn meestal niet echt calorie vriendelijk, vervang deze daarom eens door zelfgemaakte sauzen zoals salsa of knoflook yoghurtdressing zoals Tzatziki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*